CENNET VE CEHENNEM
Adam ve tek arkadaşı olan köpeği bir kazada beraber ölmüşlerdir.Gökyüzüne çıktıktan sora bembeyaz bulutların arasında dolaşmaya başlarlar.Adan çok susamıştır.ßiraz su bulabilmek ümüdi ile yürümeye dewam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında bulurlar.Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe altından yapılmış bir bahçe kapısı ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın...
Adam köpeği ile birlikte kadına yaklaşıp sorar:
-''Affedersiniz...ßurası neresi?'' Kadın ona gülümseyerek:
-''ßurası cennet, efendim'' Adam sevinçle
-''Harika!!!''der ve ekler.
-''Peki bana biraz su verebilir misiniz gerçekten çok susadım!!'' Kadın:
-''Tabi efendim, içeri girin içeride dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz....''
ßöylece adam köpeğine döndü, ''Hadi oğlum içeri giriyoruz'' diyerek kapıya yürüdü.Kadın:
-''Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez hayvanları içeri almıyoruz!''
ßunun üzerine adam bir an durdu, düşündü ve geri dönüp köpeği ile birlikte geldikleri yolun tam tersine yürümeye başladılar.ßir süre yürüdükten sonra kendilerini tozlu ve çamurlu bir yolda buldular.Yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapı ve yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı...
Adam sordu:
-''Affedersiniz, bana biraz su verebilir misiniz?'' Dede:
-''İçeri gel.Kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var.'' Adam:
-''Peki arkadaşımda benimle gelebilir mi?''
-''Tabi...'' dedi ve ekledi.''Çeşmenin yanında köpeğine de su içirebileceğin bir kase bulucaksın...''
ßunun üzerine adam kapıdan girdi biraz yürüdükten sora çeşmeyi buldu.Adam çeşmeden köpek de oradaki kaseden doya doya su içtiler.
Sonra adam geri dönerek girişteki dedeye sordu.
-''Su için çok teşekkür ederim. Peki burası neresi?''
-''ßurası cennet''
-''Ama nasıl olur demin burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik orasınında cennet olduğunu söylediler.''
-''Şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapısı olan yer mi....Orası Cehennem!''
-''Peki orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor ona hiç kızmıyor musunuz?
Dede gülümseyerek:
-''Kızmıyoruz!! Çünkü onlar kendi çıkarları için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakanları cennetten uzak tutuyorlar.''
ßir dostun derdine herkez üzülebilir.ßu çok kolaydır ama ßir dostun başarısına sevinmek sağlam bir karakter gerektirir.
Hayata değer bir yaşam, Sevmeye değer bir aşk, Dosluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.....